O D L O K O SPREMEMBAH ODLOKA O ZAČASNI PREPOVEDI PONUJANJA IN PRODAJANJA BLAGA IN STORITEV POTROŠNIKOM V REPUBLIKI SLOVENIJI – podaljšan do vključno 26. februarja 2021

S tem odlokom se do 26. februarja 2021 podaljša veljavnosti obstoječega odloka, objkavljenega v Uradnem listu RS, št. 20/2021 z dne 11. 2.2021, prav tako pa se v skladu z dogovorom na seji vlade, uskladijo tudi obdobja in določila v zvezi dokazili glede cepljenja. V nadaljevanju navajamo  spremenjena določila iz odloka in sicer :

»(3) Osebam testiranja ni treba opraviti, če imajo:

– negativni rezultat testa na virus SARS-CoV-2 s testom PCR ali testom HAGT, ki ni starejši od 24 ur,

– dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujejo, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni ali proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, oziroma od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni,

– potrdilo o pozitivnem rezultatu testa PCR ali testa HAGT, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali

– potrdilo zdravnika, da so prebolele COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.«.

Odlok velja do vključno 26. februarja 2021.

Povezava na odlok – Uradni list RS, št. 25/2021 z dne 25/21 z dne 18.2.2021

Povezava na temeljni odlok – Uradni list RS, št. 20/21 z dne 11.2.2021

 

Avtor

Tanja ŽLOGAR

 

KREDITIRANJE S SUBVENCIONIRANO OBRESTNO MERO ZA ČLANE - ugodnosti

 

Iz naslova sklenjene   Pogodbo o odobravanju kreditov s subvencionirano obrestne mere za kreditiranje članov OOZ IZOLA-CRA ISOLA med OOZ IZOLA-CRA ISOLA z Delavsko hranilnico d.d. je  na voljo še nekaj sredstev iz naslova kreditiranja.

Najvišji znesek kredita je 15.000,00 EUR z rokom odplačila do največ 36 mesecev. Kredit se odplačuje z mesečnimi obroki. Obrestna mera za člane zbornice - kreditojemalce je 0%, razliko v obrestni meri pokrije zbornica. 

 

Upravičenost do kreditiranja s subvencionirano obrestno mero imajo člani OOZ IZOLA-CRA ISOLA, kar dokazujejo s potrdilom o članstvu.

 

Več informacij  prejmete na OOZ IZOLA-CRA ISOLA, Brkinska ulica 13, 6310 IZOLA, tel.št. 05 640 320, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na Delavsko hranilnico d.d., Poslovno enoto v Izoli, Cankarjev drevored 2a, 6310 Izola, tel.: 05 6203-535, vsak delovni dan od 8.00 do 17.00 ure ali po e-naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

 

Avtor

Tanja ŽLOGAR

 

 

 

 

RAZPIS GARANCIJ IN POSOJIL IZ GARANCIJSKE SHEME ZA OBALNO-KRAŠKO REGIJO IN OBČINO ILIRSKA BISTRICA

V Uradnem listu RS, št. 175/202 z dne 27.11.2020  je objavljen Razpis garancij in posojil iz Garancijske sheme za leti 2020 in 2021, za podjetja s sedežem v Obalno-kraški regiji in Občini Ilirska Bistrica oz. podjetja, ki investirajo na tem območju (upravičenci).

Upravičenci lahko iz Garancijske sheme pridobijo garancijo v višini do 80% odobrenega posojila in posojilo pod ugodnimi bančnimi pogoji za investicije, obratna sredstva in zaposlovanje. Maksimalna višina posojila za investicije znaša 120.000,00 eur, za obratna sredstva 30.000,00 eur in za novo delovno mesto 5.000,00 eur.

Razpis je namenjen: mikro, malim in srednje velikim podjetjem in podjetnikom, fizičnim osebam z dopolnilno dejavnostjo, zavodom, zadrugam in socialnim podjetjem.

Razpisanih je 1.000.000 EUR sredstev. Razpis je odprt do 31. 12. 2021. Upravičenci lahko oddajo vloge od dneva objave naprej.

Več o razpisu o razpisnih pogojih in razpisni dokumentaciji si preberite TUKAJ.

Za več informacij se obrnite na RRC KOPER GARANCIJSKA SHEMA, Ireno Cergol na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefonsko številko 05/66 37 583.

V razpisu sodeluje Delavska hranilnica d.d. Ljubljana. Za vsako dodatno informacijo se lahko obrnete na poslovno enoto v Izoli, na telefonski številki 05 6203 530  ali po e-pošti na naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Obrestna mera za kredite znaša:  6mesečni Euribor + 1,7%.

Avtor

Tanja ŽLOGAR

MOJ OBRTNIK - spletni portal za povezovanje obrtnikov s kupci

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je  nadgradila spletni portal MojObrtnik.com z novo podobo, pomembna pa je nova vsebina. Namen nadgradnje je predvsem večje prepoznavnost posameznega člana, pospešitve prodaje izdelkov in storitev, ki jih opravljate, povpraševanjem s strani kupcev po vaši ponudbi ter možnostjo vključitve v sistem SOS obrtnik ( dežurstvo podjetij, ki se ukvarjate s hitrimi popravili) ter obrtniškim grošem.

 

Mojobrtnik.com najdete na spletni strani OZS: www.ozs.si ; za vnašanje podatkov pa morate vstopiti z obstoječim članskim geslom ter številko Kartice Mozaik podjetnih.

 

V nadaljevanju vam posredujem kot pomoč tudi prijavnico za pristop k Mojemu obrtniku.

S prijavnico - pristopnico  lahko:

 

- član pristopi k projektu MojObrtnik.com oz.

- nečlan pristopi k projektu MojObrtnik.com in se hkrati včlani v OZS ter OOZ.

 

Pristopnica.jpg

 

Avtor

Tanja ŽLOGAR

 

 

Kartica MOZAIK PODJETNIH ZA ČLANE Z IZRAČUNOM UGODNOSTI

 Člani obrtno-podjetniškega sistema imate  kartico MOZAIK PODJETNIH, katera vam nudi številne ugodnosti in velike prihranke. S kartico lahko uveljavite popuste tako pri nakupu izdelkov in storitev oziroma uveljavljate popuste pri številnih partnerjih. Koristite lahko tudi ugodnosti, ki vam jih nudi območna obrtno-podjetniška zbornica in seveda tudi ugodnosti, ki jih nudite člani med seboj "jaz-TEBI". Vaš prihranek bo ob koriščenju ugodnosti nekajkrat višji od plačila članarine.

Seznam partnerjev in podroben opis vseh ugodnosti (ugodnosti partnerjev, ugodnosti območnih obrtno-podjetniških zbornic, ugodnosti "jaz-TEBI") najdete na spletnem mestu: http://www.mozaikpodjetnih.si/ kateri se  stalno dopolnjuje.

 V nadaljevanju je  tudi izračun prihrankov, kateri je bil pripravljen s pomočjo članov, ki so uveljavili ugodnosti v preteklem letu pri posameznih partnerjih.  Izračun_ugodnosti_kartice_MOZAIK_PODJETNIH.pdf

V kolikor želite prejeti točen izračun prihranka za vas osebno lahko tega prejmete pri posameznem partnerju kartice MOZAIKA podjetnih.

 

Pripone

  MOZAIK PODJETNIH

  

Avtor:

Tanja ŽLOGAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UGODNOSTI ZA ČLANE OOZ IZOLA-CRA ISOLA

Spoštovane članice in spoštovani člani, veseli nas, da ste se odločili, da ostanete člani naše zbornice, ob tem pa tudi velikega obrtno-podjetniškega sistema, katerega so ob spoznanju, da le združeni ZMOREMO VEČ pred več kot 40 leti ustanovili vaši predhodniki. Prepričani smo, da vam ni in ne bo žal, saj se vodstvo  tako naše zbornice  kot tudi celoten obrtno zbornični sistem trudi zastopati vaše interese ter opravljati  »dobra dela« predvsem za vas. Zastopa vas pred lokalnimi in regionalnimi organi, skrbi za promocijo članov in dejavnosti, skrbi za splošno izobraževanje in izobraževanje po posameznih dejavnostih, opravlja splošna svetovanja ter delno tudi specialistična svetovanja.  S posameznimi organizacijami smo že podpisali dogovore o skupnem sodelovanju, s katerimi smo se dogovorili, da vam nudijo določene popuste pri storitvah.

  Razmišlja se tudi o uvedbi  sistema » Izolski obrtnik – izolskemu obrtniku«, v sklopu katerega bi si obrtniki sami med seboj nudili popuste.

V nadaljevanju vam v priponki posredujemo seznam brezplačnih storitev, ki jih zbornica opravlja izključno za vas, spoštovane članice in spoštovani člani ter ugodnosti, ki jih lahko koristite pri drugih organizacijah.

VESELI SMO, DA STE Z NAMI. SKUPAJ ZMOREMO VEČ IN SMO MOČNEJŠI!

 

- BREZPLAČNE UGODNOSTI ZA ČLANE

UGODNOSTI ZA ČLANE, KI JIH NUDIJO DRUGE ORGANIZACIJE

 

Avtor:

Tanja Žlogar

 

 

Novice in ostale vsebine

 

Soglasje za prejemanje elektronskih sporocil

Informacija ima danes neprecenljivo vrednost, zlasti če jo naslovnik pravočasno prejme. Tega se zavedamo tudi v obrtno-podjetniškem sistemu, zato tudi veliko pozornost namenjamo informacijski in informativni dejavnosti. V slednjo sodi tudi sprotno in čim bolj ažurno informiranje članov o dogodkih in aktivnostih, ki so za poslovanje vas članov naše organizacije pomembne, o novostih zakonodaje, javnih razpisih, o seminarjih ter drugih aktualnih dogajanjih. V ta namen že nekaj časa zbiramo podatke o elektronskih naslovih članov, saj je pošiljanje informacij v tiskani obliki pogosto zapoznelo. Da boste članice in člani zbornice pravočasno in ažurno obveščeni, vabimo vse tiste člane, ki še ne prejemate elektronskih obvestil, nam podatkov še niste posredovali oziroma ste spremenili elektronski naslov, da nam sporočite svoje elektronske naslove, na katere v bodoče želite prejemati tekoče informacije.

Obenem vas obveščamo,da mora na podlagi 6. člena Zakona o elektronskem poslovanju na trgu vsako podjetje ali organizacija, ki pošilja elektronska sporočila, v katerih promovira blago ali storitev ali podobo podjetja, imeti vnaprejšnje soglasje prejemnikov takšnih elektronskih sporočil.

V prilogi vam posredujemo obrazec, katerega naprošamo, da čitljivo izpolnite in nam ga čim prej posredujte na sedež Območne obrtno-podjetniške zbornice Izola, Brkinska ulica 13 po pošti, osebno ali po faksu na št. 05-641-75-27 oziroma po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje

Avtor: Tanja ŽLOGAR

Pripone:

docIzjava - obrazec

Uradne ure

Ponedeljek in petek:
od 8.00 do 12.00 ure.

Sreda:
od 8.00 do 12.00 ure
ter od 14.00 do 17.00 ure

Območna obrtno-podjetniška zbornica Izola

obrtno-podjetniska-zbornica
Brkinska ulica 13, 6310 Izola

Tel.: 05/640 03 20, 640 03 21
Faks: 05/641 75 27

email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

pdfStatut OOZ Izola - CRA Isola

Kje se nahajamo?