OBVEZNOSTI PODJETNIKA PRI POSLOVANJU TER PRAVNI IN DAVČNI VIDIKI ODDAJANJA NEPREMIČNIN – delavnica

OOZ IZOLA-CRA ISOLA v sodelovanju s SPOT svetovanje Obalno – kraške regije organizira brezplačno delavnico na temo

»Obveznosti podjetnika pri poslovanju ter pravni in davčni vidiki oddajanja nepremičnin"

v torek, 21. januarja 2020 s pričetkom ob 9.00 uri

v prostorih Primorske gospodarske zbornice, Ferrarska ulica 2, 6000 Koper.

Delavnica bo trajala predvidoma do 12.00 ure.  VABILO

Vsebina delavnice:

Delovno področje:akcije delovne inšpekcije (regresi, izplačila, evidence po zakonu o evidencah na področju dela delovnega časa), Dopolnitve urejanja področja trga dela (spremembe ZUTD), Predlagane spremembe evidentiranja delovnega časa, Predlagane spremembe na področju zaposlovanja, študentskega dela (ZUJF), Vpliv dviga minimalne plače in obračun plače (ZMP).

Davčno področje in obveznosti davčnih zavezancev: Spremembe ZDoh-2 (lestvica, stopnje, dohodki iz kapitala, obdavčitev davčne osnove dohodka  iz opravljanja  dejavnosti), Spremembe ZDDPO -2 (minimalna stopnja obdavčitve  dohodkov pravnih oseb), Spremembe ZDavP-2:

o   obveznost dajanja podatkov, nov člen glede popravkov obračunov in 399. člen - izjema od prekrška pri predložitvi davčnega obračuna, davčni obračun na podlagi samoprijave, obveznosti plačnika davka, spremembe pri obračunu obresti, vračilu davka, prekrški, evidence o kapitalu.

Gospodarsko pravo in ZPIZ (Spremembe ZGD-1, Spremembe in dopolnitve Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (področje s.p, delo upokojencev).

Posebni del:  najemna razmerja, pravni in davčni vidik (Pravni vidiki najema poslovnega prostora (pogodba), Prenehanje najemnega razmerja za poslovni prostor, Postopek odpovedi najemne pogodbe, Izterjava terjatev do najemnika, Davek od oddajanja premoženja v najem - dohodki iz kapitala, Davčni vidiki oddajanja nepremičnine – dohodki iz dejavnosti, Oddajanje nepremičnine v turistične /poslovne namene, Davčni vidik  oddajanja nepremičnine v turistične/poslovne namene in  posebnosti (pasti).

Delavnico bo izvedla predavateljica : Simona Štravs, davčna svetovalka ZDSS in častna članica ZDSS  z več kot 30 letnimi izkušnjami. Imenovana je znana predavateljica na seminarjih in kongresih z davčno in pravno vsebino. Posebej aktivna je na področju preoblikovanj samostojnega podjetnika posameznika, s področja delovnega in gospodarskega prava in  področja davčnih postopkov.

PRIJAVA: Prijavite se na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., najkasneje do ponedeljka 20. januarja 2020.

Vljudno vabljeni!

Avtor

Tanja ŽLOGAR

MOJ OBRTNIK - spletni portal za povezovanje obrtnikov s kupci

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je  nadgradila spletni portal MojObrtnik.com z novo podobo, pomembna pa je nova vsebina. Namen nadgradnje je predvsem večje prepoznavnost posameznega člana, pospešitve prodaje izdelkov in storitev, ki jih opravljate, povpraševanjem s strani kupcev po vaši ponudbi ter možnostjo vključitve v sistem SOS obrtnik ( dežurstvo podjetij, ki se ukvarjate s hitrimi popravili) ter obrtniškim grošem.

 

Mojobrtnik.com najdete na spletni strani OZS: www.ozs.si ; za vnašanje podatkov pa morate vstopiti z obstoječim članskim geslom ter številko Kartice Mozaik podjetnih.

 

V nadaljevanju vam posredujem kot pomoč tudi prijavnico za pristop k Mojemu obrtniku.

S prijavnico - pristopnico  lahko:

 

- član pristopi k projektu MojObrtnik.com oz.

- nečlan pristopi k projektu MojObrtnik.com in se hkrati včlani v OZS ter OOZ.

 

Pristopnica.jpg

 

Avtor

Tanja ŽLOGAR

 

 

Kartica MOZAIK PODJETNIH ZA ČLANE Z IZRAČUNOM UGODNOSTI

 Člani obrtno-podjetniškega sistema imate  kartico MOZAIK PODJETNIH, katera vam nudi številne ugodnosti in velike prihranke. S kartico lahko uveljavite popuste tako pri nakupu izdelkov in storitev oziroma uveljavljate popuste pri številnih partnerjih. Koristite lahko tudi ugodnosti, ki vam jih nudi območna obrtno-podjetniška zbornica in seveda tudi ugodnosti, ki jih nudite člani med seboj "jaz-TEBI". Vaš prihranek bo ob koriščenju ugodnosti nekajkrat višji od plačila članarine.

Seznam partnerjev in podroben opis vseh ugodnosti (ugodnosti partnerjev, ugodnosti območnih obrtno-podjetniških zbornic, ugodnosti "jaz-TEBI") najdete na spletnem mestu: http://www.mozaikpodjetnih.si/ kateri se  stalno dopolnjuje.

 V nadaljevanju je  tudi izračun prihrankov, kateri je bil pripravljen s pomočjo članov, ki so uveljavili ugodnosti v preteklem letu pri posameznih partnerjih.  Izračun_ugodnosti_kartice_MOZAIK_PODJETNIH.pdf

V kolikor želite prejeti točen izračun prihranka za vas osebno lahko tega prejmete pri posameznem partnerju kartice MOZAIKA podjetnih.

 

Pripone

  MOZAIK PODJETNIH

  

Avtor:

Tanja ŽLOGAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UGODNOSTI ZA ČLANE OOZ IZOLA-CRA ISOLA

Spoštovane članice in spoštovani člani, veseli nas, da ste se odločili, da ostanete člani naše zbornice, ob tem pa tudi velikega obrtno-podjetniškega sistema, katerega so ob spoznanju, da le združeni ZMOREMO VEČ pred več kot 40 leti ustanovili vaši predhodniki. Prepričani smo, da vam ni in ne bo žal, saj se vodstvo  tako naše zbornice  kot tudi celoten obrtno zbornični sistem trudi zastopati vaše interese ter opravljati  »dobra dela« predvsem za vas. Zastopa vas pred lokalnimi in regionalnimi organi, skrbi za promocijo članov in dejavnosti, skrbi za splošno izobraževanje in izobraževanje po posameznih dejavnostih, opravlja splošna svetovanja ter delno tudi specialistična svetovanja.  S posameznimi organizacijami smo že podpisali dogovore o skupnem sodelovanju, s katerimi smo se dogovorili, da vam nudijo določene popuste pri storitvah.

  Razmišlja se tudi o uvedbi  sistema » Izolski obrtnik – izolskemu obrtniku«, v sklopu katerega bi si obrtniki sami med seboj nudili popuste.

V nadaljevanju vam v priponki posredujemo seznam brezplačnih storitev, ki jih zbornica opravlja izključno za vas, spoštovane članice in spoštovani člani ter ugodnosti, ki jih lahko koristite pri drugih organizacijah.

VESELI SMO, DA STE Z NAMI. SKUPAJ ZMOREMO VEČ IN SMO MOČNEJŠI!

 

- BREZPLAČNE UGODNOSTI ZA ČLANE

UGODNOSTI ZA ČLANE, KI JIH NUDIJO DRUGE ORGANIZACIJE

 

Avtor:

Tanja Žlogar

 

 

Novice in ostale vsebine

 

Soglasje za prejemanje elektronskih sporocil

Informacija ima danes neprecenljivo vrednost, zlasti če jo naslovnik pravočasno prejme. Tega se zavedamo tudi v obrtno-podjetniškem sistemu, zato tudi veliko pozornost namenjamo informacijski in informativni dejavnosti. V slednjo sodi tudi sprotno in čim bolj ažurno informiranje članov o dogodkih in aktivnostih, ki so za poslovanje vas članov naše organizacije pomembne, o novostih zakonodaje, javnih razpisih, o seminarjih ter drugih aktualnih dogajanjih. V ta namen že nekaj časa zbiramo podatke o elektronskih naslovih članov, saj je pošiljanje informacij v tiskani obliki pogosto zapoznelo. Da boste članice in člani zbornice pravočasno in ažurno obveščeni, vabimo vse tiste člane, ki še ne prejemate elektronskih obvestil, nam podatkov še niste posredovali oziroma ste spremenili elektronski naslov, da nam sporočite svoje elektronske naslove, na katere v bodoče želite prejemati tekoče informacije.

Obenem vas obveščamo,da mora na podlagi 6. člena Zakona o elektronskem poslovanju na trgu vsako podjetje ali organizacija, ki pošilja elektronska sporočila, v katerih promovira blago ali storitev ali podobo podjetja, imeti vnaprejšnje soglasje prejemnikov takšnih elektronskih sporočil.

V prilogi vam posredujemo obrazec, katerega naprošamo, da čitljivo izpolnite in nam ga čim prej posredujte na sedež Območne obrtno-podjetniške zbornice Izola, Brkinska ulica 13 po pošti, osebno ali po faksu na št. 05-641-75-27 oziroma po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje

Avtor: Tanja ŽLOGAR

Pripone:

docIzjava - obrazec

Uradne ure

Ponedeljek in petek:
od 8.00 do 12.00 ure.

Sreda:
od 8.00 do 12.00 ure
ter od 14.00 do 17.00 ure

Območna obrtno-podjetniška zbornica Izola

obrtno-podjetniska-zbornica
Brkinska ulica 13, 6310 Izola

Tel.: 05/640 03 20, 640 03 21
Faks: 05/641 75 27

email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

pdfStatut OOZ Izola - CRA Isola

Kje se nahajamo?