JAVNI POZIV ZA BREZPLAČNE ZAŠČITNE MASKE ZA SAMOZAPOSLENE IN MIKRO PODJETJA Z 1 DO 4 ZAPOSLENIMI - novo

 

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (izvajalec javnega poziva) v imenu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (naročnik in financer javnega poziva) poziva samozaposlene in mikro podjetja z 1 do 4 zaposlenimi k oddaji vloge za dodelitev brezplačnih zaščitnih mask. Te bodo prijaviteljem, tako članom kot nečlanom OZS, na voljo na območnih obrtno-podjetniških zbornicah po vsej Sloveniji. Izolski podjetniki in podjetja bodo zaščitne maske lahko prevzeli na sedežu Območne obrtno-podjetniške zbornice Izola, Brkinska ulica 13, IZOLA.

 

Namen in cilj javnega poziva je razdelitev 5 milijonov zaščitnih mask za splošno uporabo brez certifikata za omogočitev poslovanja s ciljem preprečitve širjenja okužbe s COVID-19. Zaščitne maske se razdelijo na naslednji način:


• za samozaposlenega ali mikro podjetje z 1 zaposlenim 150 zaščitnih mask,
• za mikro podjetje/podjetnika z 2 zaposlenima 300 zaščitnih mask,
• za mikro podjetje/podjetnika s 3 zaposlenimi 450 zaščitnih mask,
• za mikro podjetje/podjetnika s 4 zaposlenimi 600 zaščitnih mask.

 

Samozaposleni se šteje za enega zaposlenega. Število zaposlenih se gleda na dan 31. 12. 2020. V kolikor OZS ugotovi, da podatki o številu zaposlenih navedenih v vlogi niso skladni s podatki ZZZS, OZS upošteva podatke ZZZS.

Zaščitne maske se bodo razdeljevale do porabe. Prednost pri prejemu mask imajo tista podjetja, ki mask na prvem razpisu še niso prejela. V kolikor bodo maske ostajale, jih bomo lahko razdelili ostalim prijavljenim, ki so jih že dobili v prvem razpis.

 

Vlogo enostavno oddate prek spletne povezave https://www.ozs.si/maske.

 

Po kliku na POŠLJI boste na vpisani e-naslov prejeli sporočilo o oddanem obrazcu, ki vsebuje povezavo s katero potrdite oddajo obrazca. Šele po vaši potrditvi se bo prijava štela za oddano in evidentirano.

 

 

Prednost bodo imeli tisti, ki se bodo prijavili prvi. Poziv je odprt do 22. januarja 2021.

Pred oddajo prijave preberite javni poziv, oziroma na spletni strani www.ozs.si/maske. Z oddajo prijave se šteje, da ste z njegovo vsebino seznanjeni. Maske so za splošno uporabo, brez certifikata. Prejem mask pomeni državno pomoč.

 

Avtor

Tanja ŽLOGAR

 

Uradne ure

Ponedeljek in petek:
od 8.00 do 12.00 ure.

Sreda:
od 8.00 do 12.00 ure
ter od 14.00 do 17.00 ure

Območna obrtno-podjetniška zbornica Izola

obrtno-podjetniska-zbornica
Brkinska ulica 13, 6310 Izola

Tel.: 05/640 03 20, 640 03 21
Faks: 05/641 75 27

email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

pdfStatut OOZ Izola - CRA Isola

Kje se nahajamo?